NVM

Aankoopmakelaar

Wat doet een aankoopmakelaar?

Je hebt jouw droomhuis gevonden maar hoe pak je dit het beste aan?

Een woning kopen doe je niet iedere dag. Misschien heb je vragen zoals: Wat is de reële waarde van de woning? Hoe is de conditie van de woning? Is er genoeg onderhoud geweest? Zijn er erfdienstbaarheden waar ik rekening mee moet houden?

Het is fijn dat je terug kan vallen op een ervaren NVM aankoopmakelaar. Je krijgt ondersteuning en het beste advies bij het aankopen van je droomhuis. Daarbij geeft het een rustig gevoel, wetende dat de aankoopmakelaar de beste prijs voor jouw nieuwe woning kan bedingen.

De verkopende makelaar van het huis wil een optimaal resultaat behalen voor zijn cliënt. Als je zelf moet onderhandelen kan dat lastig zijn.  De makelaars van NVM Veenstra Makelaar Heerenveen zijn gespecialiseerd in de woningmarkt van gemeente Heerenveen en omgeving. Het team van Veenstra helpt je graag met je nieuwe en je eigen woning.

Wat kost een NVM aankoopmakelaar?

Het tarief van de NVM aankoopmakelaar is € 1.500,- inclusief BTW. Dit is een flink bedrag en je mag dan ook wat verwachten van onze aankoopmakelaars, Eize en Robert. In de meeste gevallen levert, het inschakelen van een NVM aankoopmakelaar, je juist geld op. Als we jouw huis ook mogen verkopen dan krijg je € 500,- korting op dit tarief. Onze makelaars vertellen je graag over deze voordelige mogelijkheid.

Woonwensen                                                              

Misschien heb je jouw ideale woning nog niet gevonden. Ook dan kun je alvast een aankoopmakelaar inschakelen. Eerst worden jouw woonwensen in kaart gebracht. Er wordt dan een zoekprofiel gemaakt met de woningzoeker. Onze makelaar van het team NVM Veenstra Makelaar Heerenveen bespreekt met jou het hele aankoopproces. Alle belangrijke zaken worden besproken. Hoeveel ruimte is er nodig, vragen over ligging, soort woning en financiële mogelijkheden, persoonlijke situatie etc. Wanneer de woonwensen duidelijk zijn gaat de NVM aankoopmakelaar samen met jou op zoek naar de woning die deze mogelijkheden allemaal biedt.

Bezichtigen

Wanneer er een woning is gevonden die voldoet aan jouw woonwensen regelen wij een bezichtiging. Terwijl jij je kunt focussen op de woning en het gevoel daarbij, kijkt de NVM aankoopmakelaar naar de bouwkundige aspecten en eventuele verbouwingsmogelijkheden. Als onze NVM makelaar twijfels heeft over de bouwkundige staat van de woning zal hij adviseren nader onderzoek te laten uitvoeren door een deskundige. Tenslotte zal hij zijn professionele mening geven over de desbetreffende vraagprijs.

Onderhandelen

Nu is het zover. Het droomhuis is gevonden en het is tijd een bod uit te brengen. Het is verstandig om dit aan de NVM aankoopmakelaar over te laten. Onze makelaar doet zijn uiterste best om voor jouw een optimale deal te sluiten. Door dit over te laten aan de één van onze makelaars kunnen emotie en tijdsdruk geen rol spelen bij het overeenkomen van een koopprijs. Wanneer er een akkoord is zal de NVM aankoopmakelaar je begeleiden naar de eigendomsoverdracht. Onze makelaar Eize of Robert gaat met jou de koopakte door en alles wordt nog extra gecheckt. Daarbij kun je denken aan de koopsom, opleverdatum, ontbindende voorwaarden en roerende zakenlijst.

Aankoop makelaar, wat mag je verwachten?

 • Inventariseren van de woonwensen;
 • Het geven van een realistisch woonadvies qua woningmarkt en locatie;
 • Eventueel zoeken naar een woning die voldoet aan de gestelde eisen;
 • De bezichtigingen begeleiden;
 • Onderzoek en advies over: onderhoud en bouwkundige staat, prijs / reële waarde en ligging;
 • Onderzoek en advisering over de omgevingsfactoren, zoals bestemmingsplan, milieu- en bodemgesteldheid;
 • Samen een onderhandelingsplan maken;
 • De onderhandeling uitvoeren met de verkopende partij;
 • De koopakte controleren en andere van belang zijnde documenten;
 • Eventueel een inspectie laten uitvoeren voorafgaand aan de overdracht;
 • Het transport van de woning bij de notaris;
 • Nazorg als er nog hulp of advies nodig is.
 • Lees deze tips: Checklist: Word de beste koper

aankoopmakelaar Heerenveen

Ik wil informatie over aankoop

 • evt. van de woning waar je belangstelling voor hebt.