NVM

Taxatie

Taxatie in Heerenveen

Taxatie huis

Er zijn diverse redenen om een huis te laten taxeren. In veel gevallen is een taxatierapport nodig wanneer je een hypotheek aanvraagt, bijvoorbeeld voor de aankoop of renovatie van een woning. Maar ook in situaties zoals boedelsplitsing, erfeniskwesties, en bij beslissingen over aankoop of verkoop kan een taxateur een essentieel taxatierapport opstellen. Banken vereisen doorgaans een gevalideerd taxatierapport, en bij een NVM-taxateur van Veenstra Makelaardij ben je aan het juiste adres. Vaak kun je binnen een week na de opname van de woning al over een rapport beschikken.

Kosten huis taxeren

Wil je weten welk type taxatierapport je nodig hebt en wat de kosten zijn voor een woningtaxatie? Klik dan op de onderstaande knop voor meer informatie.

Veenstra Makelaars & Taxateur taxeert woningen binnen een straal van ongeveer 30 km rondom Heerenveen. Bij Veenstra ontvang je een professioneel en geregistreerd NVM taxatierapport. Onze NVM taxateur is ingeschreven bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs), wat betekent dat de taxaties voldoen aan strenge eisen opgesteld door het NRVT. Bovendien worden ze gecontroleerd en gevalideerd door het NWWI.

Bij Veenstra Makelaars en Taxateurs kun je vertrouwen op een objectief rapport dat de waarde van jouw huis nauwkeurig inschat. Het rapport omvat een gedetailleerde beschrijving van verschillende aspecten van de woning en de omgeving. Daarnaast wordt een vergelijking gemaakt met vergelijkbare huizen in de buurt. Dit gevalideerde taxatierapport wordt door elke bank of geldverstrekker geaccepteerd.

Onze taxateurs ondergaan regelmatig bijscholing om de kwaliteit van onze taxatierapporten te waarborgen en onze kennis up-to-date te houden. Met de NVM-taxateur kun je vertrouwen op uitstekende referentiedata, waardoor Veenstra Makelaars & Taxateurs een betrouwbare keuze is.

Taxatierapport aanvragen:

Veel gestelde vragen over taxeren

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een deskundige schatting van de woningwaarde. Deze schatting is een zo exact mogelijke indicatie van de waarde en wordt onderbouwd in een onafhankelijk taxatierapport. Hiervoor maakt een NVM taxateur onder andere gebruik van referentiewoningen uit de NVM Database. Nadat de woning is getaxeerd wordt er een taxatierapport opgesteld.

Wat kost een taxatie voor een huis?

Er zijn verschillende taxaties, het hangt er van af om welk taxatierapport de bank vraag en waar je het rapport voor nodig hebt. Een gevalideerd taxatierapport kost € 650,- incl. BTW. Een taxatierapport zonder validatie kost €550,- incl. BTW. Meer informatie taxatie tarieven.

Waarom is een NVM taxatie het beste?

Veenstra Makelaardij is NVM erkend taxateur. Een erkende NVM taxateur conformeert zich aan de NVM Erecode en blijft actueel geschoold via verplichte trainingen. Als consument ben je daardoor verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Onze NVM taxateurs zijn deskundig, onafhankelijk en hebben een up-to-date beeld van de lokale markt, wat een vertrouwd gevoel geeft.

Kan ik een gratis taxatie aanvragen?

Voor een hypotheek aanvraag of wijziging is een gratis taxatie niet mogelijk. Indien je overweegt je woning te verkopen en de marktwaarde wilt bepalen, kun je een gratis taxatie aanvragen, ook wel bekend als een gratis waardebepaling.

Mag de verkoopmakelaar ook de taxatie uitvoeren?

Het is belangrijk dat de makelaar voldoet aan bepaalde ethische en professionele normen om belangenconflicten te voorkomen. In de praktijk kan het voorkomen dat een makelaar die betrokken is bij de verkoop of aankoop van een woning ook wordt gevraagd om een taxatierapport op te stellen.
Om de objectiviteit en integriteit van de taxatie te waarborgen, moet de makelaar zich houden aan de richtlijnen en gedragscodes van de beroepsorganisatie waartoe hij behoort zoals de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). Het is van het grootste belang dat de makelaar transparant is over zijn betrokkenheid bij alle aspecten van de transactie en ervoor zorgt dat er geen belangenconflicten ontstaan die de objectiviteit van de taxatie kunnen beïnvloeden.

Over het algemeen kan geconcludeerd worden dat een makelaar die betrokken is bij de aan- of verkoop van een woning niet volledig onafhankelijk de taxatie kan uitvoeren, gezien er altijd sprake is van enige mate van betrokkenheid.