Ons makelaarskantoor: K.R. Poststraat 13 te Heerenveen

k.r.poststraat 2002          2018

Het kantoor van Veenstra Makelaardij is gevestigd in een karakteristiek jaren ’30 pand aan de K.R. Poststraat 13 te Heerenveen. Dit gedeelte van de K.R. Poststraat bevindt zich in de directe nabijheid van het centrum van Heerenveen, tegenover het gemeentehuis. Bovenstaand vindt u twee foto’s van het pand. De eerste foto dateert van vóór de verbouwing in 2002, terwijl de tweede foto een recentere weergave is uit 2018.

Jaren ’30 – 1970

pand k.r.poststraat

Het pand aan de K.R. Poststraat 13 werd oorspronkelijk gebouwd in de jaren ’30 door de Heerenveense Scheepvaart Onderlinge, die hier tot in de jaren ’70 hun kantoor hielden. Later werd het overgenomen door de familie Van de Klaauw, bekend om hun ontwerpen en fabricage van Friese stoelklokken en astronomische horloges. Een afbeelding uit 1973 toont het pand, met op de achtergrond de panden K.R. Poststraat 11 t/m 17, kort nadat het huis van bewaring is afgebroken.abe lenstra

Jaren ’80

In de late jaren ’80 heeft het pand het genoegen gehad om bewoond te worden door mevrouw Lenstra, de echtgenote van de legendarische voetballer Abe Lenstra. Gedurende enkele jaren heeft mevrouw Lenstra hier haar thuis gehad, hoogstwaarschijnlijk naar volle tevredenheid, gezien de gunstige ligging nabij het centrum van Heerenveen. De historische connectie met een vooraanstaande persoonlijkheid geeft ons pand een bijzondere charme en draagt bij aan de rijke geschiedenis van deze locatie.

Na verloop van tijd werd het pand overgenomen door de familie Dijkstra, bekend als de kachelsmid van Heerenveen.

kr poststraat 20022002

In 2002 hebben wij het pand aan de K.R. Poststraat 13 verworven en teruggebracht naar zijn oorspronkelijke functie als kantoorruimte. Met veel zorg hebben we het enkele jaren geleden volledig gerenoveerd, waarbij we niet alleen het historische karakter hebben behouden maar ook een moderne en comfortabele omgeving hebben gecreëerd.

2018 uitbreiding

In 2018 hebben we ook het pand aan de K.R. Poststraat 9 verworven, voorheen de locatie van Scheper Makelaardij en Verzekeringen. In 2019 hebben we dit pand uitgebreid gerenoveerd en verduurzaamd. Om onze groeiende makelaars- en verzekeringskantoor beter te faciliteren is besloten om Veenstra & de Jong Assurantiën naar deze nieuwe locatie te verplaatsen. Hierdoor kunnen we onze dienstverlening verder optimaliseren en u nog beter van dienst zijn op deze vernieuwde locatie aan de K.R. Poststraat 13.

Lees ook: het team van Veenstra Makelaardij