NVM

Wat is stille verkoop

Wat is stille verkoop?

Stille verkoop wil zeggen dat je de woning niet aanbiedt aan het grote publiek, maar alleen aan een actieve geïnteresseerde doelgroep. Er worden alleen advertenties en uitingen geplaatst op de plekken waar jij dat wilt.

Waarom de woning verkopen via stille verkoop?

Als we verkopers vragen waarom ze hun woning in de stille verkoop willen dan zijn daar meerdere redenen voor. De verkoper wil soms liever geen bord in de tuin. De woning komt niet op Funda te staan of mensen hebben gewoon nog niet zoveel haast om de woning te verkopen. Voor woningzoekers zijn deze woningen moeilijk te vinden. Voor de woningzoekers is er de gratis zoekservice, zodat je getipt wordt over deze woningen.

wat is stille verkoop

Hoe werkt stille verkoop?

De ‘stille verkoop’ opdrachtgevers willen graag hun woning verkopen. Ze willen alleen niet dat hun woning openbaar wordt aangeboden maar alleen kenbaar wordt gemaakt aan actieve woningzoekers. Via de NVM makelaar wordt de woning dan uitsluitend aangeboden aan actieve zoekers, die bij de makelaar staan ingeschreven in het systeem. Een selectieve groep serieuze belangstellenden!

Ik wil mijn woning verkopen via stille verkoop:                                      Aanmelden

De bedoeling van ‘stille verkoop’ is dat alleen het netwerk van ons kantoor en de andere NVM makelaars wordt benut. Bij vrijwel alle NVM makelaars staan actieve woningzoekers ingeschreven. Dit is bij ons gratis en vrijblijvend. De woningzoekers hebben een zoekprofiel ingevuld. Alle woningen (ook die in stille verkoop staan) die voldoen aan dat zoekprofiel komen dan naar voren.  Bij stille verkoop komt er geen bord in de tuin, geen advertenties in de krant en de woning staat niet op Funda. Een verkoper die zijn woning in de stille verkoop zet, kan op een later tijdstip beslissen om de woning alsnog in de actieve verkoop te zetten. Dat betekent dat de aangemelde woningzoekers altijd als eerste worden geïnformeerd.

In de praktijk werkt dit als volgt: stille verkoop makelaar heerenveen

  • De gegevens van de woning worden in het NVM (zoek) systeem aangemeld met een verkooptekst en eventueel met één of meerdere foto’s en eventueel plattegronden. Andere NVM makelaars ontvangen hiervan ook bericht. Alle ingeschreven zoekers ontvangen bericht als het huis binnen de zoekcriteria van die zoeker past. Zowel zoekers bij ons kantoor als zoekers via andere NVM makelaars. De actieve woningzoekers worden als eerste bereikt. Er staan momenteel meer dan 800 zoekers in het zoekerssysteem.
  • De woning wordt geplaatst met één of meerdere foto’s en eventuele plattegronden op de pagina ‘stille verkoop’ van ons kantoor.
  • De prijs wordt soms wel en soms niet vermeld, we kunnen de woning in het uitwisselingssysteem zetten met ‘prijs op aanvraag’.
  • Er wordt een getekende verkoopopdracht opgesteld; een NVM makelaar heeft namelijk conform de regels van de NVM wel een schriftelijke opdracht van de verkoper nodig om de woning in stille verkoop te zetten. Dit is ook beter voor de verkoper, het voorkomt verrassingen achteraf.
  • De verkoper vult een vragenlijst en lijst van zaken in. Om eventuele belangstellenden goed te informeren, hebben we wel deze documentatie nodig.

Ik ben geïnteresseerd in stille verkoop panden

Schrijf je in als woningzoeker bij ons, dan ontvang je, zodra er een woning in de stille verkoop komt, een mail en kun je meteen tot actie overgaan.

Gratis zoekservice