De Veenhoop – Kruswei 4

Heerlijk vrij wonen midden in de landerijen!

Woonboerderij met nog een deel van de oude stal, vrijstaande garage, berging en royale schuur met werkruimte, die allen volop mogelijkheden bieden. De woning is zeer landelijk gelegen op een schitterend perceel van ruim 3.625 m². De locatie wordt gezien als één van de mooiste van De Veenhoop en omgeving en is te bereiken via een bruggetje gelegen aan een rustige landweg. De woning is uitermate geschikt voor natuurliefhebbers en mensen die erg op privacy zijn gesteld.

De oorspronkelijke woning is in ca. 1910 gebouwd en is vanaf 2014 door de vorige eigenaar gedeeltelijk uitgebreid met woonruimte, maar is nog niet gereed. We zoeken dus kopers die de handen uit de mouwen wil steken en de boerderij geheel naar eigen wens en smaak verder te verbouwen en in te richten.

INDELING
Begane grond
Entree via de voormalige stal die momenteel in gebruik is als bergruimte/stalling. Aan de achterzijde van de stal is een roldeur. De binnenzijde van de stal is bedekt met riet.

Via de stal komt u in de bijkeuken met hier een authentiek aanrecht, de witgoedaansluitingen en een open ruimte in afbouwfase. Hier is oa de cv-ketel keurig weggewerkt achter een schuifdeur.
Vervolgens komt u in de woonkeuken met hier een eenvoudige, rechte keuken en grote raampartijen waardoor u schitterend weids uitzicht heeft over de tuin en de landerijen aan de overkant van de weg. In de keuken is er een deur naar de voormalige bedstede, nu in gebruik als kantoor. Daarnaast heeft u vanuit de keuken doorgang naar de gang. Hier vindt u de trapopgang, de kelder, de woonkamer met een ouderwetse diggelkast, de oorspronkelijke voordeur aan het einde van de gang, de meterkast en de deur naar de gang in het ‘nieuwe’ gedeelte. Hier zijn 3 slaapkamers gecreëerd waarvan 1 met een grote inbouwkast, het toilet, de moderne badkamer met 2e toilet, douche en brede en dubbele badmeubel en nog een hobby/slaapkamer met achter-entree.

1e verdieping
We lopen naar boven en komen op de overloop. Vanaf hier hebben we toegang tot 2 slaapkamers voorzien van een dakkapel en inbouwkast. Op de overloop is aan weerzijden een deur met hierachter veel bergruimte achter het knieschot. Daarnaast is hier nog een vaste kast.

Tuin
Wat een heerlijke plek!! De natuur is hier overal nadrukkelijk aanwezig en rust en privacy zijn hier absoluut gegarandeerd. De verkopers hebben de vele bomen en beplanting vervangen door een groot grasveld en een laurierheg met sierhek langs de weg.

BIJGEBOUWEN
• Stenen garage met kanteldeur en elektrisch biedt onderdak aan 1 auto.
• Voormalige stal, geschikt als berging of andere invulling.
• Royale houten schuur, geschikt voor diverse doeleinden. Achter de schuur is een tuinhuis met een houtkachel.
Vanaf deze plek kunt u volop genieten van het weidse uitzicht over de landerijen en van uw welverdiende vrije
tijd.

OVERIG
• Het object heeft woonbestemming
• Woning is aangesloten op het gemeentelijk riool, de oude gierput zit nog in de grond
• Glasvezelkabel aanwezig
• Het ‘nieuwe’ gedeelte is voorzien van kunststof kozijnen
• Het woongedeelte beschikt over dubbel glas
• Verwarming is d.m.v. radiatoren

Ligging
De woning is gelegen nabij het Polderhoofdkanaal (tussen Nij Beets en De Veenhoop). De jachthaven van De Veenhoop is op de fiets prima bereikbaar en via het pontje in de Veenhoop of Tijnje is het prachtig recreëren naar o.a. het watersportgebied van Eernewoude of het natuurgebied De Deelen en Beetsterzwaag. In kort tijdsbestek bent u zowel op de snelweg A7 Groningen-Heerenveen als op de A32 Heerenveen-Leeuwarden, waardoor u een uitstekende verbinding heeft met de rest van Nederland. Binnen een uur bent u in de Randstad!

Bekijk volledige beschrijving

Kenmerken

Koopprijs
€ 599.000,- k.k.
Status
Verkocht onder voorbehoud
Plaats
De Veenhoop
Bouwjaar
1910
Inhoud
1.592 m3
Perceel oppervlakte
3.625 m2
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
6