Nijetrijne – Pieter Stuyvesantweg 141

Deze riante woonboerderij, gelegen in het hart van natuurgebied de Rottige Meente, biedt een unieke kans voor wie op zoek is naar rust, ruimte en natuurlijke schoonheid. Met maar liefst 6 verschillende wooneenheden met logiesfuncties, is dit een woning met diverse mogelijkheden. Daarnaast beschikt de boerderij over een dierenverblijf en een paardenbak, waardoor het perfect is voor liefhebbers van het buitenleven en dieren.

Het natuurgebied de Rottige Meente, grenzend aan de Weerribben en de veenplassen bij Giethoorn, biedt een adembenemende omgeving om te verkennen. Staatsbosbeheer heeft hier een prachtig wandel- en fietsgebied heeft ontwikkeld van ongeveer 800 hectare, is er altijd iets nieuws te ontdekken in de omgeving.

Het pand staat in het dorp Nijetrijne, gelegen in de gemeente Weststellingwerf, Friesland, biedt de perfecte balans tussen landelijk wonen en toch dicht bij belangrijke stedelijke voorzieningen zijn. Met reistijden per auto van ongeveer 20 minuten naar Heerenveen, 40 minuten naar Zwolle en circa 50 minuten naar Almere, is deze locatie ideaal voor wie wil genieten van de rust van het platteland zonder de gemakken van de stad op te geven.

Indeling:
Het voorhuis van deze woonboerderij is momenteel opgedeeld in 2 appartementen, elk gelegen op een eigen verdieping.

De begane grond van het voorhuis omvat een woonkamer met open keuken, voorzien van een eenvoudig keukenblok, twee slaapkamers, een badkamer met douche, toilet, wastafel en wasmachineaansluiting, en een gang die leidt naar de schuur. Aan de rechterzijde van de gang bevinden zich twee ruimtes die dienst kunnen doen als bijkeuken, elk voorzien van een cv-ketel. Daarnaast zijn er nog 4 onbenoemde ruimtes in het achterhuis die momenteel geen specifieke functie hebben.

De bovenverdieping van het voorhuis beschikt over een woonkamer met keukenblok, twee slaapkamers en een badkamer met douche, wastafel, toilet en aansluitingen voor witgoedapparatuur.

Het achterhuis van deze woonboerderij bestaat uit 3 appartementen, een horecavoorziening en een appartement in de voormalige melkstal. De 3 appartementen aan de oostzijde zijn elk voorzien van een woonkamer met keukenblok en een aparte slaapkamer. Twee van deze appartementen beschikken over een badkamer met toilet, ligbad-douchecombinatie en wastafel, terwijl het derde appartement een separaat toilet heeft en een badkamer met ligbad-douchecombinatie en wastafel. Voor de appartementen bevindt zich een overstek waar men buiten kan zitten en genieten van het uitzicht.

De horecaruimte aan de westzijde van het pand beschikt over een entree, een hal met toegang tot een toiletgroep voorzien van 2 toiletten en een urinoir, een ruimte die geschikt is als kantoor, een badkamer met douche, en toegang tot een ruime zaal met een bar en openslaande deuren naar de achterzijde van het pand.

Helemaal achter in de boerderij bevindt zich een ruimte met een keuken, samen met de achterentree die leidt naar een overkapping met uitzicht op het buitenterrein en het achterliggende natuurgebied

Tuin:
Het pand is gelegen op een perceel van 5705m2, waardoor er ruime mogelijkheden zijn om het buitenterrein naar eigen wens in te richten. Momenteel beschikt het terrein over een paardenbak (ca 40 x 20 m) en een dierenverblijf met 3 ligboxen. Het terrein wordt afgescheiden door een sloot. Met deze ruimte biedt het perceel een scala aan mogelijkheden voor buitenactiviteiten, tuininrichting en eventuele verdere ontwikkeling naar eigen voorkeur.

Belangrijke informatie:

As is where is
Verkoper verklaart dat in algemene zin het uitgangspunt ter zake de verkoop van het registergoed ‘as is, where is’ is, in verband waarmee de huidige bouwkundige, technische, juridische, milieukundige en feitelijke toestand van het registergoed in alle opzichten door een koper moeten worden aanvaard en ter zake door verkoper geen garanties worden gegeven, behoudens dat aan een koper de eigendom wordt geleverd, vrij van hypotheken, huurrechten, zakelijke rechten en overige beslagen.

Bestemming:
Op deze locatie is het bestemmingsplan: Buitengebied 2014 van toepassing. Dit pand heeft een bestemming Recreatie – verblijfsrecreatie 1 en op het achterste gedeelte van het pad ligt een bestemming Natuur. De gemeente ziet omzetten van de bestemming naar wonen als een positieve ontwikkeling.

Overdrachtsbelasting:
Het is niet bekend welk percentage aan overdrachtsbelasting geheven wordt. Informeer hiervoor uw notaris.

Transformatorstation:
Er bevind zich een transformatorstation op het perceel. Hiertoe is de volgende erfdienstbaarheid opgelegd: Het recht van weg, alsmede het recht tot het leggen, hebben, onderhouden, verwijderen en vernieuwen van kabels naar en van de openbare weg en het te bouwen transformatorstation. Boven de te leggen kabels vanaf de openbare weg naar en van het transformatorstation zal geen gesloten verharding of beplanting mogen worden aangebracht

Bekijk volledige beschrijving

Kenmerken

Koopprijs
€ 600.000,- k.k.
Status
Beschikbaar
Plaats
Nijetrijne
Bouwjaar
1925
Inhoud
2.164 m3
Perceel oppervlakte
5.705 m2
Aantal kamers
17
Aantal slaapkamers
0